Sunday, October 25, 2009

degree convocation day

smlm 24 okt aku konvo kt uitm shah alam utk degree..bes gle jmpe sume clas mate kt mlake dulu...rindu gle kt sume..dah posing2 gle smlm..hahahaa..xrupe cm dak dgree dh..hahaha..ni aku ltk ckt pic smlm..kt fs n fb ada lg bykk..huhuhu..bes memorii.....



Friday, October 16, 2009

...ni la clas mate mba aku...

ktrg mba pat 1 phase 2 grop A...ada 29 stkt ni yg mwemg btol2 grop neh..plus ada sorg foreigner...clas ni fun..dh nk abes sem, so skng dh ble phm dh prangai sorg2...sape otak masuk air..sape serious..sape yg rajin..sape malas...sape ble garau..sape yg cm xble ngam..sume phm dh...n skang aku ada 2 good fren..dok pn sebaris je...fes erni..ni kakak ye..26 dh die.tp prasan mude.hehe..org aloq staq neh..hehehe..aku pn nk pndai dh ckp kedah dok ngn die..sorg lg lin..ha ni muda ckit, 24...tp die dh tawen..hehehe..tp laki die keje kt tganu..so kalo laki die xblk, die jd bujang cm krg gk..hehehe..yg len lam cls ni bes n otak sume layyaaaaann...

Sunday, October 11, 2009

...PENAT NYE IDUP NI...

LAME NYE AKU X LUAH PRASAAN KT CNI...hehehe...rindu lak nk tulis...skng ni idup aku memg tunggang langgang...mane nk wat asgmnt, test, report, presentation...tu blum msk g raye la...knduri la...penat nye..ari2 skng tdo memg cm pengsan! huhu...byk mende nk kne pk ari2...aku pn xtau cm ne letih nye wat master...kalo pk utk future memg la worth kn...tp pk nk dpt master tu...hurm....dh xtau nk describe cm ne....

ciri2 yg nampk aku lg sibuk dr diploma n degre dulu:

  1. skng weken keje nye adap pc je dr pg til ptg..tv tgk jeling2 je dr tepi...
  2. tgk wayang dulu ATLES semnggu mest skali @ 2 minggu skali..skng, sebln sekali pn pyh...
  3. dulu 1 sem aku xpnh MC sakit, skng ni...sem ni je dh 2kali aku MC.demam je.migrain lg...
  4. dulu setiap bln mest g men bowling...skng, bowling center pn lame dh xjejak...
  5. dulu byk mase nk g kaco2 org dlm clas...skng ni, balik2 kaco muke yg same je..org len muke ketat, xble kaco...huhu
  6. dulu ptg2 mest ble tdo...skng xble dh...rase besalah kalo tdo cos keje xsiap lg...
  7. dulu byk mase nk hang out ngn member2 lame..skng ni nk kua g mane2 pn cm mls.kalo x btol2 cari brg, mls gle nk kua...
  8. skng bilik kne cari btol2 mase kne spend nk kemas...kalo x, sibuk pk menda len...
  9. dulu 3 4 ari skali bsh bju..skng seminggu skali, bru bsh.kalo xpn, kne curi2 mase bsh bju smbil wt asgmt...
  10. nasib single..kalo x, sian wey bf aku! kehkehkeh

ni la kehidupan aku kini dan taun dpn.....huhu

Saturday, September 12, 2009

...buke pose wit my clas mate...




9 septmber aritu aku g buke pose ngn clas mate mba aku..memula konon mlm 10 sept tu lecture aku nk blanje..skali ank die kne campak...so pospon nexwek..
then ktrg pn cm saje nk buke gk ramai2..memula cam 10 org je..tetiba dkt satu cls ada..hehehe...ktrg buke kt pak li kopitiam seks7..memg hapening la kn..sume dh close n satu pale skng..temasuk ngn mamat iran clas aku tu...hahaha..satu malaysia la kt kn..walopn die iran..heheheh....menu nasi grg lemo ngn air buah....so ending nye sume happy..lg pn cos pg tu ada test eco yg sume org xble jawab..hahaha..so kire cm lps geram n gian gk la..hahaha.....tp tetap sempoiiiii....

...aku dah 2x taun!!!...



semekom....10 septmber aritu ckp umo aku XX taun..hehe..tp mamndang kn bln pose, xble la g ronggeng kn..hehehe...so mlm nk kol 12 tu, aku ngn bby g sahur mkn kfc kt extreme park....blanje sahur + besday time sahur..layan gk..hehe..pastu balik potong kek comel yg linda bli dpn umah...dh kol 1 lbh dah time tu..pastu ktrg be3 lpak dpn umah aku til 2 lbh.....anyam ketupat...hahaha..sambil mkn kek....so nex wek nk raya dah..walopn asgmt aku byk kne submt after rayee...raye tetap raye woi..hahahaaa....
nant cite raya aku ltk lak pasni..aku blk johor...huhu..dpt duit raya lg cos aku kn masih blaja..hehehe...

Saturday, September 5, 2009

pose + H1N1

d bln ramadan yg mulia ni....huhu..
las wek aku n my mama aku kne demam..memula stat cos abg aku yg bru blk dr china tu mase die nk g blk china die demam....betol x ayt..hahaha..so lps die g dh tu, esk nye aku n mama demam lak...seminggu dmm, then ok ckt dh..tp tetibe a week after tu demam blk..n ma aku dh teruk g assunta, doktor kt positif cos suhu dh 38.6...so die pn kne msk oksigen sume...then nasib dokter kt x kne paru2 lg...so pastu mama pn kne kuaratin seminggu kt nilai...aku yg kt shah alam ni tetap pose n g cls..cos aku xdmm, jus batu2 je..so memg sebln ni dh mcm2 ubt dh msk dlm badan aku neh..hehehe..tp skng alhamdulillah, sume dh ok...n skng ktrg pose la cm bese blk...kalo x dulu, keje belawan batuk je.huhu....

dh la skng idup aku bz..asgmt cm bese xpnh abis..nk ry neh, each week ada test..penat tol..weken keje aku memg tdo je.hahahaha.....xsaba nk raye..cos aku mas valid dpt duit raye sbagai student lg kn..hehehehe

Thursday, July 16, 2009

my final project for degree....hehe...

ni ktrg nye poster hershey chocolicious..yg sblh tu lak mase nk present..bju sekayu..hehehe..yg penting ktg nye markah present paling highest..huhuhu



video

after 2 week be a master student...

hurmmmm...today complete my second week as master business admin @ mba student at uitm...tis sem i hav 6 sujbect which are hr, ob, research, eco, acc and my favorite maketing..insyallah i will work hard to finish my mba in 1 and half year..so by 24 i already have my master...yuhuuuuu.my cls only monday til thursday...
but its already tired me up..hahaha...like usual, student never stop from test asigmnt presentatn n wat so ever...so that what im dealing with now...hurmmm......life never look so easy rite....

Friday, June 26, 2009

i be a student again !!

semekom.....
senanye jus nk bgtau yg insyallah nex 2 wek ni aku akn stat clz as a master student...memula ingt memg cm xdpt cos kt tenet tls unsuccesful...so memg dh reda kne cari keje..tp suddenly smlm mama tpn bgtau aku dpt..tekejut gle cos memg dh tau xdpt..surt pn xde...
rupenye...die bru ltk kt tenet...n aku kne faz mini transkrip kt uitm...pelik tol..dlu mase dgre xyh pn...bkn uitm ble je ke bukak ktrg nye portal utk tgk result student...
hurmmmm...pape pn pas ni jd student uitm shah alam la slps dkt 7 bln xblaja..hehe...hope everythng will b ok....really hope so...

Sunday, June 14, 2009

...B.M Bowling Tournament...

Ari sabtu aritu 13jun, aku ngn membe baik aku, baby g men bowling…citer die cm ne…bowling tournament ni team brand marketing kat krngkraf yg wat..geng2 opis mase aku prktkal lu…so aku pn join je la memndang kn aku memg xsibuk malah suke wat2 sbuk kn..kehkehkeh…so aku ajak b teman cos lame dh aku x hang out ngn die kn.then mse ondway tu, k.linda jr tpn aku tanye b ble men bwling x, cos membe die xdtg..so tlg fil in org utk main je la…so on je la kn..dr tlg teman trus die pn men skalilupe nk ckp, men kt sunway pyramid nye bowling…so ktrg smpai kt pyrmid dlm kol 1130 cm tu.then g cri menda alas perut lu utk main..cri tnaga la konon nye..hehehe..
so msk kt bwling tu, dafta n tnggu yg len2 smpai…team aku name die dead bowl..aku pn xphm nape name grop aku cm ni..huhu..aku, b, a.daus n shafiq..septtnye ada a.fendi gk.tp tah cm ne die ble missing in action, ktrg pn men be 4 je..sume gilir2 jadi fendi..hehehehe..ktrg men 2 game..memg besungguh gk la aku men kn..dh name pn tournament..lgpn men ramai2 ni sronok die lbh cos masing2 lumba nk kmpul markh tinggi..mcm2 skil pelik kua..yg bwk anak len lak citer..kne gilir2 jage ank, tgk anak lari2 besuka ria kt dlm bwling tu lg..cm2 gaya bile dh kmpul ramai2 neh..
lps abes main ada acara bg adiah..group aku dpt no2…ok la tu kn..fes grop a.arip, k.bel, k.linda jr, fiq n k.fahrin…dan yg plng bes aku menang johan wanita..hehehe..bese la kn…kne la riak kejap cos dh menang.k.fahrin ke2, k.linda jr 3rd..lelaki fes a.lan, 2nd a.arp n 3rd fiq…memg havoc la….

Abis sume bg adiah n pose2 sume, aku n b pn ape lg..mule operasi isi perut yg lapa..heheh..linda n boy die dtg mase ktrg nk abis men tu.cos smlm nye besday die.so aku n b nk blanje la die mkn….ktrg lpk mkn kt wendy’s pyrmid tu…memg senak la mkn kn..then nk g bli j.co cos mama krm b4 blk…tp time tu aku n b nmpk ada kdai kek ble wat deco sndri..so ktrg pn bli n curh kn bkt seni yg tinggi hias kek tu…then g j.co n surprise kn die ngn kek cumel gle tu..hehhe…
Xabis kt ctu, ktrg blk anta j.co kt umah then baby bg idea g karoks jamban kt ole2..so g la lpk ole2 lak..mule2 aku ngn b sorg 5 lagu je.cos Linda xreti nyanyi konon..las2 die tmbh 5 lg..hahaha…dh cm nk gle ktrg karoks kt ctu..tegelak2 cos sume sore xsmpai senak mkn wendy’s nye psl..kehkehkeh..lps dh abis lps gian karoks tu baru la ktrg blk umh dgn keadaan yg penat gle tp enjoy beb…..lame dh x lpk cm ni……hurmmmm…cos dh mkin dewasa kn, buruk sgt rupe nye nk wt prangai cm dulu..tp…..kekadang memg xble elak kn...hehehe..cause, we are what we are…ourselves !!!


adios.............

Friday, June 12, 2009

….HIDUP AKU SETELAH SEBLN “TANAM ANGGUR”…


Salam….skng dh dkt sebln aku tnam angur yg xbebuah..hehehe..bkn ape…aku yg saje nk dok umah…lps abis prktkal 29aprl dulu aku memg nk lpk lu…lg pn dr stat diploma dulu aku dh study straight smpai abis 3taun..abis bln 4, bln 5 msk degree lak kt Melaka..setaun stgh blaja lg….then smbng lak prktkal…hurm…penat tau jd student neh…
Pg bgn siap2 g cls..smpai ptg blk mandi mkn smyg lpk2 dpn tb jap..mlm nye wat asgmnt yg memg xpnh abis..bile praktkal lak, life pn xbrubah mane…lg bz lg ada la….
Bayangkn, g keje pg til ptg. Keje aku lak bkn yg dok opis je..g bwk lawatan kat opis Karangkraf tu…seari pg ptg ada lawatan besenye..so lenguh gk la kaki n mulut bercerita kn…dr mule msk aku jus follow je, after 3 bln, aku dh bleb wk lawatan sndri..cm staf dh p ada..hehehe..ye la mane ada di wat org dak prktkal yg bwk lawatan cite psl company kt org…kne afal fakta btol2, kalo slh kng jd kes len lak kn..hehehe….
Tu lum msk lg kalo ada event…5bln aku dok kt karakngkraf tu byk event aku dh join..yg manis n pahit utk dkenang kn…dr event mjlh bintang kecil kt menara k.l, g out station kedah n perak utk sinar harian, jd cashier mini carnival Karangkraf, event pencarian lelaki Maskulin kt aswara, event bintang kecil kt wetworld lak n lass kali yg plg grand bookfair 09 kt pwtc…..
Dlm mse yg same aku knew at gk case study utk report n viva aku praktkal…siang keje, mlm wat report…penat otak aku..tp nasib la kau ni jenis redah je kn..bak kt nadia af6 tu…redah jerrrrr..hehehhe…dh abs prktkal pn aku tlg lg event. Aritu ada xtvt utk gadis2 pncarian cover nur dara kt zoo ngara..so aku pn tlg la k.qiqin..n esok nye kt prince hotel k.l..ada event ari ibu utk pesatuan perempuan perak…aku k.q k.zu n k.yati..cos org len g cuti2 kat teluk batik…
N skang aku masih lg tnggu surat antara dpt o x nk smbg master..di smping nk wat resume utk mintak keje..mane tau kalo xdpt master kne la keje kn..nk bosan dh dok umah neh..hehehe
Las but xleast..skng aku tgh dlm usaha utk diet..huhu…so pepg g jogging kt tasik n mkn sume menda2 yg less fat n calori..hehehe…lame dh niat tu ada..tp bese la kn…hehe.but kali ni memg kne kuat kn iman btol2 cos mama dh bg target n imbuhan kalo aku bejaya..hehhe..so doakn smga aku bejya..heheh….ciow…

...P.U.K.A.U…


Once upon a time……..heheehe…nk citer ckt la ni psl kes pukau neh…awl may ari tu aku n mama aku blk kmpg mama kt kulai johor…..cos somewhere in april atok n nenek aku kne pukau sebyk rm12 k @ rm12 000….jumlah yg byk bg org yg tanam angur cm aku ni kn….hehehe….ble byr utang ptptn aku tok degree neh..hehehe….
So ari jumat yg di berkati tu aku n mama pn blk johor lps mama blk keje…cos april kn aku stil on prktkal n bz bokfair…smpai umah atok aku kt kol 12 rasenye…so mlm tu mama aku elek2 lu…esok nye baru la die ula kn operasi soal selidik ape yg jd senanye kt atok n nenek aku….
Keesokan ari nye…pg2 tu mama aku g la wat cbuk2 kt pokok2 atok aku smbil cri mase yg sesuai nk soal siasat..tp memndang kn 4 org sepupu aku o ank mak uda aku ada…mama slow down lu….mlm tu bru dpt soal selidik…….teng teng teng…

Ni citer dari nenek aku lu…die kt umh dok dpn pintu lpk2 ngn atok aku..then tah cm ne die tetido..zzzzzz…sedar2 atok aku dah kua umah g kebun.n ada 3 org manusia hampeh+kuang ajar ni (1pmpuan n 2 laki) pn dh ada kt atas umh atok aku..nenek aku pn lyn la..cos dierg kt dtg nk jual alat urut badan..yg best nye…mesin urut badan yg kne pegang neh bole cuci darah yg kite sume kne wt atles once a life…ayo!...cangih sgt kea lat ko smpai ble cuci darah…dr.m pn g sepital nk cuci drh…ini setakat alat tu je..hurm….
Then die promote lak kusi urut ala2 osim tp senanye cap ayam je tu(cos aku yg menjd tukang bukak kotak n pasang kn kusi urut tu…memg xde cap ape2 pn kt kusi tu o kt buku instruction die..) menda2 ni sume kt 5 ribu..nenek aku pn bg la duit..cash ye..org kmpg+tua kn memg suke simpn cash kt umah..yg wat kne pukau ni cm neh……..
Mase org tu dtg die siap tlh urut2 kaki nenek aku yg dh memg sakit cos baru sebelh je operate awal taun aritu..so die urut2 smbil borak2 lg..siap pangil nenk aku mak neh..memg manis ayt ko ye…then siap wat air lg neh utk nenek aku..pelik kn, tetamu wat air sndri utk die n tuan umah.. nenk aku pn dah cm ala2 feeling la kn.ada org care kt die..lps baya duit kusi tu, nenek aku sipa ckp tnggu la kejap.kng ayah ko blk..makne nye atok aku la kn.org tu pn ape lg..xjd la nk blk..
Ha ni part atok aku lak….Bile atok aku blk je..dierg borak2, then suddenly atok aku ble ikt dierg g bank cucuk duit 5 ribu lg..ayo la..nasib la mesin atm tub le kua 5 k je maksimim..kalo x mau abis duit atok aku..mlm nye tu baru la atok aku cm sedar2 n blur2 bgtau kt mak uda aku yg die dh bg duit…
So mak uda aku pn kol adk bradik laki mama aku which is aku nye acik n abah..die pn blk johor mlm esok nye…wat report polis…kecoh jap ala kmpng dgn kes atok aku ni..cos org kmpg len pnh kne rupenye tp x la sebyk nilai atok n nenek aku kne…
Dan fakta yg nenek aku sorok ialah…org be3 tu pnh dtg dh be4 ni jual ubat pil kt nenk aku.arge ubt tu kt 2 ribu…tp nenek aku ckp kt atok aku 800 ratus je..so atok aku diam la…800 kn..ok la lg…mlm mama aku soal sldk tu bru die bgtau cos tkt atok aku marah..pil tu lak konon siap ble kuat kn badan..bg segar la n ble jln..tp yg mak aku bce kt ubat tu ingredient die adalah soya n beras perang…ayo! Menda tu je kat 2 ribu..
So esk nye aku n mama pn blk cni blk n dlm kete ktrg dh wat kesimpulan yg kalo nenek aku x tetipu ngn ubat soya+beras perang tu mesti menda xjd lg truk kn…cos org hampeh tu dh tau yg nenek tua ni sakit2 dok umah p nada cash til 2 ribu..so ble aim n dtg lg…jd memg jd sasaran la kn…so ni kes pukau ke x senanye.aku pn xsure..yg pasti mende dh jd pn kn….takdir…
Tp ape menda pukau ni senanye….n cm ne ek…any komen???

Wednesday, April 29, 2009

...sweet memory of brand marketing...

This story are for my sista n brother at brand marketing department,karangkraf.....hanye ni je mampu aku tinggal kn sebagai kenangan utk dierg.....

k.zu-die ni ceria je..tp kalo die tgh moody jgn la tego..hehehe..tp ati die baik....n memg ble layan la kalo gelak ngn die..anak die, alif tu lg mengeramkan..cm nk picit2 je pipi c alif tu..eeeeee!!! geram!!
k.linda jr-minah ni org petama yg aku jmpe mase smpai kt opis ni.."kak tmpang tanye, sy dak prktkal nk kne dafta kt cni arini...."kebetulan die kt pintu, tgh angkt mjlh...minah ni gelak lg havoc...ada emo gk neh..hehehe..tp ok senanye...hehe...k.linda, vitagen i mane???
k.bel-akak ni xde mase aku msk..tgh pantang...die msk lps sebln aku msk.n pepg dh kne soal selidik..dok mane dik, blaja mane dulu...nape plh karangkraf..cm polis pn ada..heehee...
a.bob-brade yg hapy je keje nye...idup die senang je..tp suke buli org..hehehe....n otak memg weng je ari2...kehkehkeh
a.azmi-ni laki k.bel...romantik je kalo ckp ngn k.bel..huhu..diam je..sush nk dgr sore die.tp skali besore, pedih gk la kn....hehehe
a.ali-ha ni lg sempoi..idup die memg xpnh sush...simple n easy...sume pn ok je...hehehe....
k.yaty-akak ni tgh pregnant..mak buyung ni xpadan ngn ngandung..aktif gk semacm..heehehee...nant dh besalin jgn lupe bgtau ek...
k.noli-ha ni bru kawen....ni orangai kekadang pelik ckt,,,asal aku lalu senyum je....xde ckp pape..tp senyum je...memg musykil kekadang...hehehe
a.azli@a.k-mamt ni dulu memule knl xbyk ckp..bile dh lme knl ayo! penat nk lyn.dulu rmbt itam..skng dh kne air karat tetibe..hahaha...jgn mara ye...kn suci...huhu..suci ke??
k.lin-ha yg ni msk same ari ngn aku dafta cni...dok pn 17 gk..bz minah ni..wat event la kt kn...
k.fiza-ha ni mak datin depatmnt ni..hehe..bru naik pntang...aktif trus g bokfair..ank ke5 dh kt kan..hehehe..kalo wat mkn2 jgn lupe jmpt ye..
shafiq-skuad promo sinar ni lg bz..ada je keje nye ari2..memg matured kekdang dr umur die.tp kalo ada aweks cun, memg jd peramah je xtentu psl..hahaha
k.intan-mak intan ni baru lps pantang gk..cumel je org nye...tp kalo ckp mulut....xpadan ngn badan..hehehe..
fiqri@fik-skuad sinar gk neh..die mask je trus ikt ktrg g konvoi perak..memula cm pemalu, tp skali..same je...ayat lg xtahan..pelik2 je kluar.spontan lak tu...hehehe
k.roza-ha ni pn kecik je org nye..kalo ckp loghat utara tu memg pekat likat...hehe...she pround to be org utara....
k.she-huby die satu deptment.so papahal seng je la..sore die baru baik..kalo x cm sore rockers jantan je..hehehe
a.fendi-mamt ni baru sebln lebh msk...lps die msk senang ckt keje aku...hehe..pr baru la katekn...
aniq-the most mistery guy...only he knows what hapen to him....
a'an-ni pn skuad sinar...bz je kuar wt promo..mamt ni kalo bab melaram memg ari2 tiptop...xpenah mengecewakan..huhuhu
k.qiqin-my sista...memula g otsttn same..then trus jd close..ramai yg ckp muke ktrg ada same..gelak pn same..hahaha..dah name pn sista kn..hehe
k.linda madi-ha akak ni laki die ada kt depatmnt blakng..a.madi...laki bini sempoi je....heheh..
a.daus-mamat ni dh cm brade aku dah aku rse..dr aku msk, aku byk ikut die wat lawatan n mcm2 lg..byk dh aku blaja ngn die...cool je walau keje die betimbun timbun..hehe.u go bro!
a.din-ha ni lg bapak segala bz...kalo ada event, cm xtentu arah a.din neh...meja die pn penuh ngn mcm2...sume ada..u name it, u get it...hehehe
a.arif-suporter kuat uitm mlake..hahaha..ni lg sempoi.faizal tahir krangkraf..
k.ana-ha ni meja die memg mcm2 ada...sume stok mknan ada..kalo lapa mintk je..mest ada spare..hehe..tp bile bokfair, semut yg kenyang...heheh
a.cha-satu2 nye mamt yg berambut pjg kt depatmnt ni.skng dh pendek ckt la..bro, thanks cos include me in sinar team for konvoi eventhough im only practical & u have to becos of k.Q kn.....hehe
a.rj@faizal-to my bos...continue to be a good bos n be fair&respect to all yo staff n then people will respect u more than u can espect....
a.lan,a.nuar,a.ajib,k.mas,a.amrel-team grafik yg sempoi n saba melayan kerenah org kt deptmant bm neh..trus kn kekreatifan anda k...chayok2

tu je la utk sume staf kt bm depatmnt...thanks for every lesson u all had give to me.im realy apreciate it.only Allah knows how hapy while i here for these 5months...mayb for some of u there is nothing, but for me it give lot of meaning...sory if there is anything i do that hurt u...n thanks for every oppurtunity that u give me...i lov all of u...... muuuaaaarrghhhh...

....pesta buku antarabangsa 09...

semekon....las wek ari jumaat stat bookfair kat pwtc dr 17 apr til 26 apr...10 ari sume dak2 depatmnt brand marketing neh bekampung kt pwtc...so kamis tu ktrg pn mule loading kt sane...aku k.qiqin k.bel n k.zu naik 1 kete..kete kancil skuad promo nye...aku bwk blk...so aritu ktrg pn mule susun magazine kt rak2 yg dh sedia tu...memg labuh gk la angkat2 magazines tu sume....peluh jgn ckp la...dh la karangkraf nye booth ada atas bwh...so kne la wat bwh dulu reramai then sume g lak atas bile bwh dah siap....nk mlm gk la baru ktrg blk...
so jumat tu bermula la tugas aku sebagai cashier ngn k.qiqin....supose nye jumaat tu adalah ari terakhr aku sbgai dak prktkal..tp memndangkn khidmat mash diperlukan..aku pn keje lg la til abis book fair..n arini baru lasday!!....keje kat bookfair ni memg penat tp fun..yang penat nye bile org ramai dh Q bk byr..memg peluh dwat nye..aircond pn xrase dh....hehehe..n yg fun bile bile tgk gelagat customer yg dtg nk bli, cri mjlh, ilang anak, n yag penting mase geng2 ktrg nk promote mjlh n buku mawi kawen singgit..dak2 partimer pn yg fesday malu2 pn dh kuat sore..smpai demam2 gk la dak tu xbese keje seari suntuk utk 10 ari.....
ha lupe nk bgtau..tema taun ni..go green..so booth karangkraf ada daun2 n ktrg nye bju pn ijau je sume..yg klaka bile pg g bekpes kt beside the river, ble nmpk staf yg bju ijau..cm shrek pn ada..heheeheeheehe....dpt 2 bju fre..ijau n putih ijau...so itu la yg ulang2 pkai selama 10 ari..huhuhuu....
lasday tu memg xsaba rase nk abis..bukn ape...bayangkn kalo dah ari2 kol 10 dh pengsan tdo...bg kol 6 dh bngun redah jem nk g pwtc tu...memg becinta btol..abis bokfair ahad..so isnin tu kne dtg jugak utk upload... bangun awal lg...hurrrmmmmmmm...sakit2 badan sume..
n slase, smlm aku keje lg...sedar2 pg dh kol 715..pening pale cos bangun cm tekejut ari dh terang..yela dh 12 ari bangun subuh2 gelap kn...hhuuhuhuh...
n today my lasday here, at brand marketing departmrnt...so sweet..memg byk kenangan manis pahit masam payau..sume ada..heheehehe....pg td aku bwk spageti kt opis cos memg niat nk jamu..n lunch td mkn kt alaf ada jamuan utk sume petugas2 mase bookfair ...haji blanje...ok la...my sweet + sad las day here......hurmmmm

Monday, April 13, 2009

?????

i dun know wat hapen to me today..actually there is many things to do..but...when there is so much things in a list...i get bored n lazy actually..dun know which one to do fes and what to delay..because everythng nned to be done before tomorow..that make me more bluurrrrrr......

oh may god....wat hapen to me..so lazy now..or there is somethng bear in mind now that didnt know how to express...hurrmmmm....maybe!! but stil blur n not a good mod...a need some one to talk.since there is nobody, this will be the place to let it go...keep thinking wat are my mistake of the problem now..do i do anythng wrong or the other side want it this way..i could not answer the question..mayb i was to ego..but since when i want to care what people think than what i want..arrrgghhhhhhhh...i hate this life sometimesss...sory god....im not that strong to deal with my life now.........

Tuesday, April 7, 2009

...tribute to my friends...



asalamualaikum sume....

cite yg ni tribute utk member2 close aku mase kt mlake lu...ktrg be4...aku iman mak n syira...post ni utk mak...die sibuk suh wat psl idup ktrg lu....so mule la cite psl idup 4 org ank dara yg srbt hapening n mereng neh..hahahaha

once upon a time....cewah...huhuhu...ktrg sume based len2..aku dr kyt, mak dr uitm dungun, iman dr uitm arau n syira dr uitm segamat..memg xpnh kenal each other b4 neh....fes day ari dafta kt uitm kapus bandaraya melaka, memg ktrg xknl lgsg each other..lgpn mase tu sume ada dh team msng2 kn..so jus knal cos ktrg 1 grop bbam 3e...then slowly tah cm ne mak ngn iman dh team mase awl2 tu, aku ngn syira ngn org len..then tah cm ne kalo dh takdir kn..mase cls dok 1 baris cos tmpt len dh penh.then kne wat grop be4 ktrg pn cm ok je kalo grop sesame..d ctu la bemula nye jd one team mate yg strong..heheheehe..mase pat 3 ni ktrg dh stat rapat ngn each other.byk subjek nye grop ktrg jd team.so time ni dh mule knal prangai, kelebihan, kekurangn masing2...cm mak, die memg cm mak..aku ingat lg mase aku kne food poison cos mkn karipap gara2 nk derma darah ngn dak iman, terus seari tu aku kt cls dh temuntah2...memg lembik seari..xjd trus derma darah, darah aku yg naik..kehkehkeh...mase tu la mak@k.lea ni menjadi mak..heheheh..jgn mkn ni, jgn wat itu...pesanan die memg cm mak org..hehehe..trus aku pngil die mak til skng..kehkehkeh...

then abis pat3, utk mek pat4 ktrg kne dok umah sewa..xble dok asrama lg...so ktrg pn sewa be 3..aku mak ngn iman besama 2 lg, ida n ina...syira xdok skali cos die dok ngn member2 lame die..tp ktrg memg close...g cls skali...grop present sume skali...bab report ni syira die s.u..sebb ape..kalo tgh discusion mest die yg tulis sume yg ktrg bincng kn..aku la plg mls menulis..hahahaah...syira ni die jenis sgt particular menda2 yg kne ada dlm repot...lg 1, minah ni memg cpt cuak kalo ada pape jd..die cpt kelam kbt.so tepaksa la ktrg yg xde prasaan ni tenang kn die..then nant die diam je..byk pk dak ni...huhuhu..tp kalo bab jalan gelak n MC'D..memg die no 1..cepat je..hehehe...senang nk umpan die kalo ada mc d..memg laju...hehehe..tu la die dh syira.....

then msk pat 5..ni las sem ktrg as student dgre g cls...memg time ni dh jd very close..ape2 sume share be4..ktrg ada 1 habit, besday each other mest ada suprise...fes besdaya aku..ktrg g tgk wayg memula..then blk tu pecah dh, iman nk blk masjid tanah n aku mak n sya g mkn...skali iman dtg bwk kek..terharu aku...second besday mak...mase tu mak baru operate apendix..tp ktrg pakse g mp(mlaka parade)..konun nk g lunch kt foodcourt.cos hotplater kt ctu sedap..then ktrg bwk die g mkn kek secret.walaupn bli kek slice2 je, tp ada lilin yg penting...eh lupe lak..besday iman lu..besday iman ni ari terakhr setiap taun.kebtlan mase tu ari petama msk umh sewa..mlm tu aku ngn mak bli kn iman kek..ok la..ada gk smbutan...paling bes besday syira...citer die cm ni..besday sya ni ari clz.so siang tu memg dh plan mkn2 cm bese.g mkn mc d dh sume neh.kek memg xde.tp senanye ktrg dh plan nk wat suprise mlm..so lps mgrib tu ktrg bli kek n tnggu kt bwh umah die.flat syira ni pintu bwh die ada kunci.sape yg ddk je ada kunci.so cos nk wat suprise nye psl, ktrg pn tnggu org dtg n wat2 nk naik jugk tp membe lmbt...so naik kt umah die.aku pn tpn la,konon nk jumpe, nk bg mknn kt bwh.die bukak pintu je ktrg pn nyanyi..terharu gle die.nk nangis dh..ktrg sronok gle cos suprise jd..heheehe..memg bes gle..

the psl dak iman..dak ni setaun tdo sebilik ngn aku..90% psl die sume aku tau..heheehehe.die ni semput, so kalo tdo ada bunyi pelik tu,phm2 je la kn..hehehe...tp die ni paling xbyk ckp tp kalo present die la paling nyk isi.aku byk blasah je..hahaha...lg 1, die ni prangai suke wat mende2 pelik2...n slalu tetibe je.unexpected...n die nye mak lecture kt kmpus lendu,so memg rupe same..hahaha..siap pebah dlm lif, ada student bg salam kt die...semekom puan....ktrg ni tahan je gelak.dak tu turun je, sume cm nk tegolek2 gelak..adoi..memg klaka...tp dak iman ni dlm cls memg die jarang pokus..asyk ngantuk la, bole blur la..tp kalo test ke ape..memg scorer...huhuhu...

tu la serba ckt psl membe2 aku ni...byk sgt kenangan ktrg be4...cntoh ktrg present pkai bju sme corak.memg tmph khas utk present subjek tu..pastu g piknik kt pd...then paling klaka, ktrg be4 jd tourist kt melaka ni konon cm xpnh dtg la kn..yg klaka nye lg 3 ari nk abis blaja n dok mlaka bru ktrg g..heheeh...memg sweet sgt idup ngn dak2 ni....kekadang memg ada yg tesentap la ter ape2 lg la..tp ktrg tetap setia sbgai kakak, adik, mak n besfren for ever!!!!

Monday, April 6, 2009

...pencarian lelaki maskulin 08/09...




sabtu aritu 4apr ada event pencarian lelaki maskulin kat aswara....sabtu tu ari pre event..jus utk setup dewan, wat godies n susun2 kn adiah sume..so seari la team brand mktg aku k.qiqin k.noli shafiq, a.bob a.arif a.daus a.fiq a'an a.cha a.din(ketua) bekampung kt ctu utk setup menda2 tu sume b4 ari event ahad nye....so pepg ktg dh g aswara tu..konon kol 9..tp cos yg len xsmpai lg, ktrg pn g bekpes lu kt bangsa..aku a.arif a.daus k.Q n k.noli..then bru g blk kt aswara utk setle kn godies n everythng...smpai mlm baru blk...yg klimaks nye..ktrg blk be4..k.noli a.ayie amk trus utk blk kmpg.so ktrg kuar aswara dlm kol 7 cm tu..then dh plan singah burger king cos dpt voucher n memg tgh lapa kn..then singah la kt seksyn 13 tu..tgh tngu order siap tu, ujan lak lebat kn...siap petir angin dh cm nk ribut lg..so a.daus drive gk la kn..than smpai kt roundabot tesco tu kete dh cm nk tebang.so ktrg benti kat petronas tepi federal tu..n smyg magrib..cos memg tgh time k..keadaan pn memg dh cm nk ribut..dkt 30mint kt ctu bru la smbng jln blk opis..smpai opis tgh ujan lkebat lg.so lari msk kete n blk kepenatan...

event day---5apr09--ahad

ari ahad tu pg2 ktrg dh kua dr opis be5..aku k.Q k.yati a.daus n a.arif...pepg tu stle kn print list seating arangmnt...then blaja dr pengalamn..ktrg pn g bekpes lu kt 16..mkn nasi lmak..k.yati blikn..the bru la kua gerak ke aswara..smpai je dlm 10 lbh...dak2 finalis tu tgh rehearsal..so ktrg wat keje yg memg dh tau kne wat..angkt godies kt meje dafta then setle kn adiah utk susun ikt pemenang..then siap2 ape patut utk event kol2....
tepat kol 1.30 aku n k.yaty open meja register cos ramai guest dh smpai..cm2 kerenah la nk lyn org dafta kn...yg yoyo nye, yg xcited nye, yg dtg dr sponsor cmpany nye..so lyn je la ngn senyum yg ala2 je kn...penat dh.huuhuhuhu...ktrg open kaunter til 315..cos then nk lari g setle kn susunan adiah lak...starting mamat2 yg konon maskulin ni catwalk smbil kenal kn diri...ganteng2 gk la..name pn maskulin kn..hahahaha..the ada performance dr ferhad nyanyi..the catwalk bju sponsor the noryn aziz lak nyanyi..the catwalk lg..huhuhu..pastu stat pilih top 10..yg xdpt trun pentas...
time ni aku baru pasan ada mamat cine(1 1 nye cinese yg msk) dpt msk top 10 yg hemsem..hhaahahaha..mase memula nmpk muke die kt bunting opis cm geli je cos die wat rmbut ke depan..skali time final rmbt pacak la..memg tegoda..huhuhu...tah m ne ble minat mamat cine pn aku xtau..
so lps top 10 ni jwb soaln IQ, stacy lak naik nyanyi..mase ni ktrg huru hara kire markah sape yg nk menang base on mark juri....so then rosyam nor(lupe nk bgtau, die jd m.c event neh) anounce sape yg menang...fes,shafiq, 2nd amrani, 3rd yusof...maskulin seksi nizam, maskulin favourite isamudin n maskulin dashing shafiq gk...mamat calvin tu xdpt top 3..tp xpe,yg penting die tetap d hati ku..kehkehe..then ada hi-tea...
mase ni aku k.yaty n k.Q kne dok blakang stage jage hadiah b4 mamat2 maskulin ni amik sblm blk...mase dierg hi-tea tu la aku smpat amik gmba ngn calvin tu..patut nye nk g amik pingang nk ltk makanan..skali teserempak lak..ape lg..trus amk gmba same..hehehe..k.yaty tnggu pingang, angin je tgk aku amk gmba ngn die..hahhaha..pas bg2 kt dierg adiah sume, ktrg pn kemas2 utk upload brg..memg penat...dkt kol 8 cmtu baru kua dr aswara utk blk opis.....pic2 xdpt lg..kalo ada nant aku ltk kt fs aku...

Friday, April 3, 2009

...9 to 5 wit Bintang Kecil at wetworld....



salam

smlm 18mac09 ada event 9 to 5 wit bintng kecil09 kat wet world shah alam…ala yg kt tasik s.a tu..so pepg lg krew dh kne dtg cos ada lg yg xsetup lg..so pepg kol 7 tu, aku opis,park kete n bwk kete cmpany ngn k.zu…k.bel g ngn a.azmi n ank2 die…so smpai je kt sane time tu tgh ujan..xla lebat sgt tp mendung die semacam gk la kn…so memandangkn kol 8 dak2 da yg dh dtg kaunter dafta pn dbuke…senanye aku jage grop je..tp dh cm xckp org,aku pn wat2 la sibuk tlg skali bg2 grop kt dak2 tu..sis nana tlg bg reben ikt kale grop,aku cari name utk atendance…then sume gerak ke bhgn blakang wet world tmpt yg ada kanopi besar kt ujung tu..ktrg nye port kt area ctu…so mule2 sume dak2 kecik yg pkai bju tema pink tu bekmpul ikt grop.crew bju kaler biru sume…dok ikt grop then brader a’an bdk baik n k.ck (mc utk event tu) stat bg penasihat utk each grop…aku dpt grop kaler marron, name grop “oh, lawanye”….hehhehe..name grop based on name kolum dlm magzn b.k tu la kn…fes xtvt bring it on..tp sbelum tu ada aerobik session dlu…panas badan la konon nye…hehehe..pasti bring it on.where grop kne bincng utk sorakan o tagline grop masing..dgn gaya skali..besama penasht ye.hahaha..mule la tugas yg bz….then xtvt seterusnye tresure hunt..kne jwb soalan, cari maskhead b.k, susun puzle n tiub belon..grop aku xmeng cos dak2 ni pasif ckt..aku je yg tejerit2 sorak dierg ble wat ble je….ayo…rase cm bek aku yg mask men skali…kmpem meng..hahahaha..

then smbng lak game bestnye…dak2 dlm grop kne wat caption utk item ala2 jd wartawan b.k la kn…pastu benti utk bekpes..mkn nasi lemak..sedap la gk cos dh penat kn…hehehee..then smbng blk wat game sukaneka..ada tower up, pas getah gune lidi…..time ni dh tgh hari yg panas ye..pg je ujan..pastu terik dh..dak2 ni sume dh bsng bile le mandi…nk wat cm ne..saba ye adik2…heheheh..then lunch lak..time ni mkn nasi ayam….lyn gk la…benti lunch rehat n solat..pastu tu smbg lak gaya rambut..each grop dpt aksesori utk wat xtvt ni..getah sepit n etc…2 org dak jd model yg len tukang hias n tulis step…time ni matahari memg tegk dh atas pale..sume dh bising..aku pn dh belengas senanye…dr pg ujan then panas lak..tuhan je tau rasenye…akhrnye dkt kol4 bru ada water game yg mane dak2 ni msk air wat game handle by wet world nye staf…mase ni aku pn ape lg..amik kesempatan la kn masuk ckt2 kunun nk jage budak..hahhah..gian senanye…lame xmandi2 ni..pastu abs water game dak2 kne naik salin bju, aku k.zu n k.bel smbng mand..hehhehe..org len xnk sudh,,ktrg tetap mandi..hehehhe..

then lps salin2 sume ada lak sesi bg adiah…sume grop dpt gk….grop aku xmeng pape game tp dpt grop paling bdisplin…hahhaha..klaka pn ada…displin ke…penasihat pn xbedisplin….kehkehkeh…pastu amik2 gmba la bgai sume..then abis..bratur sume utk balik….ktrg pn kemas2 ckt then blk..aku blk sorg bwk kete opis..cos k.zu blk laki die amik..aku anta kete kt opis then amik kete aku n balik…smpai umh dh 7 lbh….penat gle..mand makn…then 1030 slamt dh tido…hehehhe….pic kalo dpt nant ble la aku edit kt album @karangkraf tu ek….daaaaa…

...hidup kite ni...

penah xdlm seari idup kite tu kite xtau tujuan idup kite tetibe…cm blur gtu…die jd cm bengap lak tetibe kn…rase cm idup kt tu useles..xde arah tuju…n kekadang rasa cm boring pn ada ngn idup kite…cos some times kite rase cm xtau ape ending life kite ni…nant kite kawen ngn sape…dpt nak brape…pasni keje ape…lg setaun dr arini kite keje ke blaja ke..life kt stabil ke x…oooo kite maih idup cm same ngn arini..mak ayah kt ada lg x..smpt x nk bls jasa dierang kt kite…kt jumpe lg x kenkawan lame kite..adakah kite stil baik lg ngn besfren kite skng…cos kekadang kite tesalah ckp ke…kt xpasan kn…pastu ada xorg tesentap ngn kite…tekecik ati ngn ape yg kt wat..cos xsume org paham n ble trime ape yg kite ckp o buat kn…dpn kite mayb die kt sume ok..tp blakang nant..nobodys know rite…but god know…hehehe…

ape lg ek…kite penah xrase cm kite bodo tetibe..benda senag pn ble lupe kn…pastu ada mase kt cm pandai sgt dr org len..menda yg org xble wat n org xtepk kite wat dlu..kire advance la dr org len..mest seari rase cm gempak kn…tp ada time kt rase sufer sgt..penat ngn idup kite n nk putus asa…tp kite penah pk x……

…god doesnt give u hapy moment all the time becos human wil forget..but when u get it after u sufer for a long time, u wil apreciate it more than anythng else rite…

so….that all about my life or…….. mayb it also relate wit you…..only u know your life rite…hehehe..dh cm pelik lak ayat aku neh..so that all folks…adios.

promosi SINAR HARIAN kat perak

salam…

arini 26 feb…las wek aku g perak utk skuad promo sianr harian bru fes time nk msk perak…so 16 feb isnin ktrg betolak ke perak nek kete sinar kancil merah putih tu…ada 12 kete sinar n 1 kete karangkraf utk team photo..aku nek ngn k.qiqin..kete no.2…pepg senin tu betolak dr hq..be4 to ada ucapan haji n doa n polis nye taklmat la bagai b4 tolak..then dlm kol 930 ktrg pn kuar diiringi oleh polis n 5 motor besar marshall sepjg pejlnan…

isnin selasa n rabu konvoi..sume begerak skali singgah sume o almost daerah kt perak…fes pit stop mkn pau yg glamor kt tg malim….layan la..cos setelah penat dok dlm kete pepg kn..hahahah….then trus ke bustand tg malim kalo xslh aku…serbuuuuu..hahaha..kne bg flyers kt org2 sekitar tu….dlm 1 minit je…then gerak g menara condong teluk intan lak…kt cni pn g edar flyers n calendar kt org2 sekitar menara condong tu…then singgah kt umno bhgn teluk intan bg frame n tshirt as kenangan…pastu s.u umno ctu blanje ktrg mkn rojak mamak yg glamor kt ctu…then g lak manjung nye majlis daerah kalo xslh la…g bg frame as kenangn n wat promosi ckt..then gerak lg still diiringi marshall n polis g lumut lak..tepi jti tu ktrg park reramai tok edar flyers lg…pastu gerak g ipoh…mlm fes ktrg tdo ipoh kat ritz garden hotel…bes la…mlm tu mkn sendri cos sume pnt dh…fes day la kt kan….

second day 17 feb slase cek out hotel stat konvoi g ke area perak tgh..lalu la kat kwasan ctu smabil promosi dgn polis yg memg sporting…then gerak g blah grik yg ujung perak tu..yg xbes nye kwsan tu panas nye tuhan je tau..then dh la jln straight je…bosan+kering dlm kete sume..hahaha..dr lenggong pun sume tensen dh ni..smpai je kt kwsan mkn grik baru la sume lega cos dpt stop n yg penting mkn tgh ari free…hahaha..yb kwsan tu blanje la kn…mkn2 sume then gerak lak g msk area taiping..ktrg singgah pasar2 mlm yg ada kat sepnjg jln tu..edar flyers lg..then singgah opis umno lg…bg flyers n minum ptg lak kt ctu..then rush cos nk g majlis bandaraya taiping lak…las stop la tu…bg mjlh n frame n flyers lg..then ada minum ptg lg..ayooo..sume nk kembung dh..hahahah..then g cek in kt taiping golf resort utk second day konvoi…mlm tu g mkn reramai kt kualatrong yg dr hotel tu kt sejam..dh la ngantuk….menguji kesabaran tol…nasib mkn sedap…then abg2 marshal ni lyn karaoke lg ngn abg2 opis aku n lyn gk..yg tesekse ktrg pmpuan la….ngantok!!!..then ingt nk blk dh..bole singgah air panas lak…memg dh lembek tol ktrg time tu..smpai je hotel trus tdo….zzzz

third day n last konvoi 17 feb..pg bekpes kt hotel then gerak g pasar kt taiping…edar flyers sume..then gerak g bustand kt bagan serai n parit buntar sekali..edar flyers la..bg majalah lg..hapening la jap kn bustand ken serbu dgn kete2 sianr merah putih tu….hehehe..then g lak naik bkt merah bg flyers n frame kt area ctu….then g lak kt r&r bkt gantang..ni acara las dlm konvoi utk pecah kwasan dah…lunch kt cni n bg2 kwsa…aku n k.qiqin jage dun kerian..kwsan die parit buntar n bagan serai…so ktrg pn betolak ke umah mak metua k.qiqin..lpk ctu utk ari2 mendtg..hahahaha…

paper free ari jumaat n sabtu je..so khamis tu aku n k.qiqin g setle kn banner n cari org nk gantung…g kt majlis daerah sume..n then cari agent lak…pastu blk..jumaat stat keje pepg kol 7 dh ada kt agent..amik paper n stat la keje edar paper free utk jumaat n sabtu…ptg2 kt sane g la pusing2 kt bandar taiping yg xde paper senanye..hahhaha..dh ari2 g tesco n taiping sentral…cos tu je mall yg ada…huhuuhuu..

3 ari terakhr kt perak ktrg survay tgk sales paper sinar cm ne..then g la tgk wayang cite geng:upin n ipin..hahaha..memg bes citer tu..then nek bkt larut @ bkt maxwell …bes la nek kne gune trak then kt atas tu sejuk n ada la bunga2 yg segar cos sejuk..hahahah…ari selasa pg aku n k.qiqin pn betolak blk…fiq shafiq n shahnul pn gerak skali….smpai umh je..pengsan trus..cos rabu keje lg…tu la cite nye konvoi perak..memg bes…pic nant aku upload ek….k.qiqin ni lmbt lak nk transfer pic…..”k.qiqin mane pendrive i…dh siap transfer lumm????”

SRABUT NYE IDUP SKNG NEHH…

arni ari ahad 15 feb…esok 16 kne konvoi g perak ada launching n promotion sinar harian kt sane…smpai 24 feb..9 ari ye..aku dh byg mest penat gle..ni proposol baru anta..bengkel 21 ni aku xde…sape suh pospon bepuluh kali..nyampah toll…

nant blk dari perak, karangkraf ada wat MINI KARNIVAL 28 29 feb n 1 mac..aku kne dok kt bhgian cashier…memg cmfirm penat gle..dahtu master nye application kne anta b4 28 feb…

AIYAK! aku pn xtau bile nk wat sume tu..srabut nye idup aku skng…

life kt perak nant blk aku story k..daaaaa

…my story at kedah…

haluuu…

jmpt ke blog aku utk bce lbh lanjut psl xtvt ktrg kat kedah selama 6 arini…ada kt tajuk “skuad promo sinar harian ke utara”…jemput2 ye..ada jemput bawang ikan bilis..pisang..kahkahkahkah..bace je la ek nant..

adioss

my life now….

after pt kua ni idup ok ckt…ble beli paper patut yg xdpt before this…hehehe

skng keje pn dh ble tahan..n nex wek, 19 jan kne g kedah utk skuad sinar ada mini promosi kt sane…hope everythng ok selame 6 ari g kedah nant til sabtu…then ahad nye nant g cerating lak..geng diploma tganu wat reunion kt bayview..so dpt jmpe blk member2 dulu2…susuh nk jmpe skng ni coz sume jauh dh..g cerating 2 ari 1 mlm je…

n lps abs tu sume mest penat gle…xbenti jln dr isnin til isnin blk…huh…errmmmm..tu je la..jap lg nk blk dh…..cioww

my feel rite now…errmm

semekom…skng kt opis…bos xde…org len pn ramai cti xsmpai 10 org pn yg ada…so sume lepak je..temasuk la yg tulis blog neh..keh3

skng tgh setle kn lg surat langganan…sabah n sarawak setle dh..ni tgh wat semenanjung..ada gk la keje…bos @kak mini kt stat bln 1 die bg tau keje bru yg suite ngn mktg…so wait n c…

for now, kt cni sume aku dh afal name dlm deptmnt brand mktg aku neh..n sume dh ble ajak borak @ ngumpat gk..hehe…esk cuti sabtu ahad n awal muharm..so 3 ari dok umh…ble tdo..wawawawa…k la..xtau nk tls ape lg..ha tgk la aku n bju pink kt album @karangkraf tu..limited edition neh…gmbar len kamera org len,so xdpt lg..hehe..k la..mlm ni nk g men bowling kt ole2 ngan b…daaa…

blaja penat otak…keje penat badann…..

so how…..sume pn penat…hurm….smlm bru lps handle event kat menara k.l…pencarian gadis bintang kecil 2008…participant sume dak2 under age….aku pn dh jd gk cm dak2 tu..hehe…cumel2 je sume…geram gle tgk sorg2…dh la tema bju tdo n PINK…kaler yg aku paling xsuke..hehe…tp las2 nye..ktrg sume organizer kne pkai bju kaler pink gk coz bju tu memg sume organizer dpt fre n kne pkai…

nsb fre nyah..kalo x jgn arap ;la mak nk pkai….bju krg PINK pn xske…ni lg t shrt yg kaler tu n terang….nant la…aku try upload pic aku ngan bju yg PINK tu a.s.a.p..huhu…memg xcaye…keje nye psl kn….

tu je la…ha nk bgtau ckt…ni bru tgk rezak…at las sem bru dpt DL…huhu…sblm ni asyk sipi2 je…huhu…xpe la…bebaloi gk la usaha yg xseberapa neh…huhu…k la kt c.c neh…nk blk mandi jap…hehehe..adios everybdy..

after a 5th day of practical…hurmmm

after 5th day it seems a great place… aku kene lipat n siap kn srt subsriptn utk beribu skola, taip name card…n yg paling best bwk pelawat pusing h.q kt karangkraf 15..(coz depatment aku kt 16)…5 minit je dr umh…so kuar kol 820 am pn still ble msk on time..hehehe….nex wek nk g lendu jmpe advisor…aku dpt ngn pm asmah…xpnh blaja ngn die..tp hope die ok…n kamis n jumat kne g putrajaya jage both utk pameran buku….so best gk la keje yg aku wat skng…hurmmmm…moga2 best smpai abs bln 4 nant..hehehe…k la…daaa…

nk setle kn prblem hp aku nye memory yg dh seng neh…n lunch…adios..

doakn aku…

nex wek besamaan 1 dis besamaan gk lg 3ari aku akn bekeja ooo prktkal kt karangkrf…5 mint je dr umh…memula meg ingt nk plh utusan…g n bllk dh jimat ngn mama…tp….

nant mest xbes coz

  • sume oo almost org kt ctu knl aku…xble wt slh ckt mest repot nant
  • mama kt kalo kt utsan keje die byk adap p.c..mest bosan…karangkraf le jln2..huhu
  • n yg pntg…x mencbar la kn keje ngn mak sndri 1 bmbung…

hehe…so karangkraf here i come this monday..huuhu…takut gk senanye…ape org aspect kt aku, ape keje aku, ada meja sndri x, ada tenet x…yg pntng…nant geng2 aku makcik2 or whoo…..

hurmmm wait n seeee….ciow

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...