Wednesday, July 20, 2011

moviess- harry potter > flat 3a > transformers

assalamualaikum
halo halo....





just nak share movie review since this few weeks gila tengok wayang....



tapi actually dari dulu pun memang dah gila wayang..hahaha





ok, first review, HARRY POTTER & deathly hollow II


 
movie harry potter ni of course la memang wajib di tonton kan...



tapi untuk yang really read the book or follow from the first movie,
which this one are the seventh and final series.



for those yang tak penah tengok or bace novel harry potter ni,



mintak tolong, simpan je la duit gaji korang yang x berapa meriah dh tengah bulan tu dari beli tiket.





kerana sesungguh nya tahap kefahaman korang terhadap mamat spek bulat
yang dulu comel now dah kacak dan sasa ini xkan berhasil.



tu belum lagi campur dengan nama2 watak yang tebelik gak lidah
nk sebut nama mat saleh tu kan...





so untuk aku yang layan cerita ni dari zaman muda remaja dulu,
haruslah tengok finale ni kan.



thus, (dh cm wt report zmn blaja, so, then, after that, thus...hahahaha),
lasweek, my friend, iman buy the tickets for us like 5 days earlier.



this was he first premier in Malaysia,
where we watched on wednesday midnight at alamanda putrajaya in 3D.





so it was a full satisfaction to watch after all your worried,
suspend at last being answered.



semua watak dalam harry potter sampai ke penghujung...



yang jahat dah mati, yang baik dah tua..haiihhh..beranak pinak lg..hehe


 



2nd movie,FLAT 3A





ok, actually, tertengok nye movie ni x lah di rancang.



it all happen alst saturday, where my freind, erni ask me to coaching her for bowling.



since on sunday, she had bowling
 tournament with her office mate.





so after having lunch and gossiping, we start the bowling session for 3 game at ole-ole section 18, shah alam.



then after everything finish, she said,
'jom tgk wayang..kire pengeras hang ajar aku bwling'..



cam tok bomoh dah aku rasa.hahahaha





so kitorg heading to jusco bkt raja, sampai dpn kaunter,
movie len semua dah penuh or lambat nak tunggu next,



so flat 3a ni je yang dah on time, tu pn ktrg lmbat 5minit..tp redah je la...





masuk je cinema, cite dah stat la kan, tapi ok la lagi..



at first, kitorng rasa cam sangat tragis
since both x da bawa shawl ke apa untuk tutup mata.



cerita hantu kata nya..mesti la takut2 nanti kan





beside, few days before tu aku dengar kat radio
diarang interview pelakon n pengarah,



which intan ladyana n david teo.



dekat radio, dieorang nye cerita memg cam seram gila la kan.


 


sekali after 45 minit camtu, aku cam blur...



cerita ni seram ke...
macam feel xsampai je.ade la skali 2 dak erni neh terkejut beriya,
tp aku blurr.adeiihh



siap ada mamat2 cakap 'ha standby-standby, die nak klua dh tu'..dh xjd suspen...



sbelah aku ada chinese guy 2 orang.hurmm..ni lagi xde perasaan...





tp dak erni, layan gila cite ni sebab tergoda dekat mamat watak ustaz tu..



plakon baru...ery khuzairi ke ape name...bole la...





so conclusion: xseram mane pn..tahap seram aku boleh bagi, 3/10 kot....nasib la pengeras erni kan..



kalo x, memg sedey bayar tix mahal cause weekend.





3rd movie: transformers. dark of the moon.



 
ha yang ni aku baru je tengok malam semalam.



with iman, dekat summit usj.



since semalam aku tidur rumah my sista, so dekat je la nak pergi summit.



tiiket iman dah beli online.just tinggal ambil je.





aku rasa, orang lain mesti dah tengok transformers ni lama dah, kitorang je 'lems' skit..hahaha.bz kann



ambil tiket yang biasa je, cause, kalau 3D semua dah habis and kitorang pun dah masuk fasa susut nilai di tengah bulan kan..kuikuikui





so, cerita ni pun series kan, kepada sesiapa yang x penah tengok sebelum ni punya, sila2 la download ke apa,



kerana ia juga akan mencabar pemikiran anda terhadap makhluk2 kereta boleh bertukar jadi robot.



then ada plak puak jahat dengan puak baik.



siap bole cakap2 dengan manusia lg...hahahaha





n of course, cerita ni sentiasa fullhouse and sangat berpuas hati.



action dia, kekacakan hero no2 die..heheh..owh JD


JD!



cuma at the begining tu kitorang tergelak cause, dierang review pasal history sikit.



which neil amstrong pergi bulan jumpa transformers..



owh, kene masuk dalam buku sejarah neh..



penemuan baru..hahahahahaha









so itu la die cerita kaki wayang yang xsedar diri,
baki akaun dah sedey,
ada hati lagi tengok wayang kerap2..
haiihhhhhhh

2 comments:

aTy _faRed~ said...

hanye satu cerite jer sempat tengok..transformers... harry potter ngah tunggu mase yang sesuai..penuh saje panggung..!![geram].. cerite antu..tak suker tengok..!!! takut..!! ;p

BeLLa BeLLa said...

aty_fared: harry potter tix memg kene bli awal..bok2 pn xmen dh..hehe..atles kalo nk tgk sbtu, kene bli onl9 slalse cm tu...kalo x memg la xdpt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...